EMB – Bloedtest

Heb je altijd al een bloedonderzoek willen doen om te kijken of je ergens een tekort aan hebt (vitamines, mineralen)? Loop je al lange tijd met (vage) klachten maar weet je niet waar dit vandaan komt? Ben je erg moe/futloos, vergeet je van alles of heb je last van je darmen?

In mijn praktijk bied ik de Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) aan die verschillende verstoringen in het lichaam kan aantonen. Het doel van de EMB-test is inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten of gewoon als een algehele gezondheidscheck.

Zonder bloed geen leven

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een hele waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Bloedtesten in de reguliere zorg kan bloedarmoede, ijzertekort en bepaalde infecties aan het licht brengen.

Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden! Een geheel andere (holistische) benadering van een bloedonderzoek kan belastingen én energetische belastingen aantonen. De EMB-test kan dit.

Al het leven bestaat uit trillingen of frequenties. Ieder afzonderlijke stof heeft een eigen specifieke trilling of frequentie. De Energetisch Morfologische Bloedtest maakt gebruik van deze afzonderlijke trillingen en frequenties in het bloed. Door middel van een bioresonantie meting wordt jouw bloed geanalyseerd. Hiermee kunnen diverse tekorten, intoleranties, verstoringen of overbelasting worden aangetoond.


Welke verstoringen van het lichaam kunnen er oa. mee worden aangetoond:

 • Vrije radicaal belasting
 • Leverbelasting
 • Darmverstoring
 • Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dé reden van darmklachten)
 • Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol, etc.)
 • pH balans (zuurtegraad van je lichaam)
 • Vitamine B12-status
 • Onbalans in vitaminen, mineralen en spoorelementen
 • Toxische belasting (te veel gifstoffen in je lichaam)
 • Virale belasting (virus wat zorgt voor vermoeidheid bijvoorbeeld)
 • Bacteriële belasting
 • Geopathische stress (stress van WIFI, zendmasten, etc.)
 • Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie)

Tevens worden er andere reguliere waardes gemeten en geanalyseerd zoals:

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoglobine (Hb, ijzer)
 • Hematocriet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV) (de grootte van rode bloedcellen)
 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC) (gemiddelde hoeveelheid zuurstofvervoerend hemoglobine per rode bloedcel)

Hoe gaat de EMB-test in zijn werk?

Met een handige (hele kleine) prikpen worden wat druppels bloed afgenomen uit een vinger. Deze afname is snel gedaan en er is weinig bloed nodig. Je voelt er bijna niets van! Het bloed wordt vervolgens naar het lab gestuurd waarmee ik samenwerk (Praktijk Wiersma). Over het algemeen is binnen 3,5 week de uitslag bekend. Op basis van deze uitslag maak ik een passend (voedings-)advies.


Tarief van een EMB-test

Wil je ook een EMB-test doen? Dat kan. We kunnen de bloedtest afnemen tijdens een behandeltraject wat al loopt, of je kunt er een aparte afspraak voor maken.

Na de bloedafname plannen we een vervolgconsult in en nemen we samen de uitslag door en het persoonlijke behandelplan met advies over voeding, supplementen en algemeen leefstijladvies. Met veel praktische tips voor het herstellen van de eventuele tekorten/belastingen. Om stap voor stap, in een tempo wat bij jou past, aanpassingen in voeding en leefstijl te maken.

LOSSE EMB-TEST: € 225,-

(consult met bespreking van klachten en bloedafname, excl. kosten van nabespreking uitslag in vervolgconsult *)


* De bloedtest wordt NIET vergoed door de zorgverzekeraar.

* De kosten bedragen de bloedtest zelf (het materiaal en inkoop), de afname tijd in het consult, verzendkosten en de analyse in het lab.

* Als de analyse retour komt, wordt deze uitgewerkt in een uitgebreid behandelplan. Dit behandelplan wordt besproken in een aparte vervolgsessie. De kosten van de EMB-test zijn dus exclusief de kosten van de nabespreking in een vervolgconsult. De kosten van vervolgsessie kunnen wel gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. 

* De EMB-test kan alleen worden afgenomen door bestaande klanten. Bij nieuwe klanten zijn altijd een intake en een vervolgconsult nodig. 


Disclaimer:
Ik voer niet zelf het bloedonderzoek uit en doe geen levend bloed analyse: het bloed wordt opgestuurd naar het laboratorium en daar onderzocht door laboranten. Natuurgeneeskunde Peerbooms heeft bijgevolg geen invloed op de uitslag.

De adviezen die volgen uit de EMB-test zijn altijd gebaseerd op het complete plaatje van uw situatie, klachten, wensen en behoeften. Dit onderzoeken we allemaal tijdens de intake. EMB-Test® doet metingen, bevindingen en onderzoeken en geeft een behandeladvies uitsluitend met instemming van u als cliënt.

Let op: De metingen, bevindingen, onderzoeken en adviezen n.a.v. van deze EMB-Test® vallen onder ‘complementaire zorg’. De hiervoor beschreven werkwijze is grotendeels niet wetenschappelijk onderzocht en vervangt zeker ook niet het reguliere onderzoek. De suppletie-adviezen die worden gegeven zijn vaak wel wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd.

De EMB-test wordt ingezet als extra analyse hulpmiddel. De gegeven adviezen zijn slechts ter indicatie en zijn niet bedoeld om een diagnose te stellen en/of het genezen, behandelen of voorkomen van ziekte. Indien noodzakelijk zal er altijd een doorverwijzing naar de huisarts worden gegeven, zodat deze de situatie kan beoordelen en eventuele vervolgstappen in gang kan zetten.

Het voedings- en suppletieplan wordt geschreven aan de hand van de door de cliënt beschikbaar gestelde informatie en heeft een energetische en/of holistische insteek. Om deze reden kunnen waarden uit deze test op geen enkele wijze vergeleken worden met reguliere waarden. Bijvoorbeeld: Voor vitamine B12 kan er regulier een normale waarde zijn, terwijl het EMB consult een deficiëntie aangeeft. Het geschreven advies vervangt nooit de diagnostiek, verpleging en verzorging vanuit de reguliere gezondheidszorg.

Het opvolgen van het gegeven advies is geheel op eigen risico.


Bij vragen of als er meer informatie gewenst is, neem gerust contact op per e-mail.